KARTOR

Byggandet av Lundåsvallen MTB kommer att ske i etapper med fokus på att addera nya delar till spåret. Vi utgår från elljusspåret och lägger till olika slingor till det. Vi har en målbild som vi kallar "Långa banan", se karta längre ned, denna målbild kan komma att justeras under arbetets gång.

Vi har i början av sommaren (2021)  märkt en slinga som visas på kartan nedan, denna är ca 3 km lång (Lundås MTB spår heter segmentet på Strava). 

Men vi har tre olika varianter på banor som är cykelbara men ännu inte uppmärkta, se kartor längre ned på sidan.

3,2 km Röd Sommar 2021, heter denna bana som jämfört med den uppmärkta banan har fått en alternativ nedfart vid U-backen samt ett parti som kallas Skråbacken. Denna bana är ännu inte uppmärkt men finns som segment på Strava.

2,0 km Röd Sommar 2021 heter denna bana där vi skurit bort Bockberget och därmed också transporten på Ekevägen vilket ger en mer intensiv banlayout. Denna bana är ännu inte uppmärkt men finns som segment på Strava.

1,2 km Blå Sommar 2021 hetter denna bana som passar för dig som ogillar höjdmeter men ändå vill ha rolig cykling. Tycker man Skråbackens stig ännu är för oputsad så går det bra att cykla på Elljusspåret/G:a Järnvägen tillbaka mot startpunkten. Denna bana är ännu inte uppmärkt.

Fullt utbyggt så bör den långa banan på Lundåsvallen kunna se ut ungefär så här. Denna vision ligger nu till grund när vi bygger på med en etapp i taget.